Showtime!!!!

Så var då dagen D inne! Showtime!!! Igår tänkte jag ett tag att vad sjutton har jag här att göra, MEN en sak som jag verkligen lärt mig genom åren är att vågar man chansa och satsa en nivå högre än man egentligen är klar för, DÅ händer det saker! Man utvecklas med utmaningarna! Det enda sättet att vara säker på att inte utvecklas är att sejfar och hålla sig inom sin comfort zone, och att åka och tävla på OEC var så långt utanför min trygghetszon att zonen inte ens gick att se längre haha 🙂

Idag var jag först nervös, sen när det började närma sig min tur och vi hade våra minuter av uppvärmning i uppvärmningsringen (japp, deras tidsschema med när man skulle värma upp och när man skulle stå i hissen och när man skulle in på banan, sköttes exemplariskt av funktionärerna, har aldrig känt mig så väl omhändertagen och respekterad som tävlande som under detta arrangemang, service är bara förordet! HEJA Tyskland!) där Fonzie var HET och galen och jag först kände NEJ men sen tänkte om att ja men vad tusan, var hur galen du vill nu ska vi gå ut och ge dem en SHOW minsann!

Så, när jag klev in i stora ringen och möttes av applåderna från publiken så kändes det bara jättehäftigt, jag hälsade på både publiken och domarna med känslan av att NU ni! håll i hatten för nu KÖR VI!!!! Sen satte vi nästan allt i programmet. Fonzie ändrade ett byte en gång och jag själv fokuserade lite för mkt på att hålla honom cool så jag lyckades röra mig fel på planen och spegelvände två sekvenser i programmet vilket gjorde att jag visade rumpan åt domarna…. Hoppsan! Lite bättre positioner hade vi behövt och så fick vi något skall men showfaktorn var HÖG, vi fick applåder mitt under programmet och jag hade folk i publiken som haffade mig efteråt och berömde. Skitkul! Jag njöt varje sekund på banan även om det blev tokigt här och var.

När vi var klara så visade det sig att vi fick 23,13 av domarna och på det blev vi både bästa svenska ekipage i heelworken och vi kom på plats 17. Helt otroligt som debut för oss!!!

Finalen var för de 10 bästa ekipagen men så länge orkade vi inte stanna och titta. Man är helt slut efter all anspänning och alla intryck. Har sett så många ekipage som imponerat på mig under dagen och ser fram emot att se detsamma i morgon då det är freestylehundarnas tur. De bästa ekipagen här är bland det bästa jag sett i hundträning, så häftigt. Inser att det finns så mycket, mycket mer att lära och utvecklas inom och det är så inspirerande!

Hela svenska laget skötte sig strålande idag, ingen bröt, alla körde på med superhärlig inställning och coachning och hjälp inom laget har varit outstanding. Jag som ny i dessa sammanhang har haft ovärderlig hjälp av att ha rutinerade rävar att luta mig emot, TUSEN TACK hela Team Sweden!!! Vi fick tyvärr inte veta lagresultaten innan vi åkte men jag antar att både de och alla de individuella placeringarna kommer ut på OEC hemsida när finalen är klar. Liveresultat har kommit ut fort på sidan och på plats berättade speakern fort vad respektive deltagare fått.

Direkt efteråt och säkert 1-2 timmar efteråt hade jag sånt adrenalinpåslag att jag bara studsade omkring, helt enkelt sjukt glad. Nu är jag däremot helt slutkörd, så att vila lite och sen äta middag ihop med ett gäng från Team Sweden kommer att bli fint. Lät somna ovaggad ikväll och Fonzie med tror jag 🙂 så småningom kommer foton och filmer ut men det dröjer tills vi är hemma i Sverige igen.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

  1. Åhhh sÅ underbart o härligt, jag gråter glädje o känslotårar o riktigt är MED er.
    Sååå häftigt att ni grejade en så snygg o cool debut. Gillar tanken vid ingång

  2. STORT GRATTIS!!! Verkligen en härlig inställning du har. Njut nu!!!!! Suveräna ni 🙂 Kram från oss!

    • Tackar! Ja det kändes så häftigt! Blev verkligen den upplevelsen som jag önskade mig, att ha ROLIGT ihop med Fonzie och inte gripas av stundens allvar på fel sätt, jättenöjd med det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *