Nedräkningen har börjat! Fem…

Shit, idag är det bara fem dagar kvar sedan smäller det! Open European Championship i Freestyle & Heelwork to Music! Tänkte försöka blogga lite som nedräkning fram till tävlingen (om jag får allt att funka med uppkopplingen i Tyskland sedan).

Igår föreläste jag om roligare och effektivare träning på Vallentuna BK. Gissa om jag blev rörd när jag efter föreläsningen tackades av klubben med en vacker blomma men sedan av min rallykompanjon Anhelee fick denna present med orden: ”Nu FIRAR ni rejält i Tyskland!”

fira

Idag känns allt väldigt rörigt. Tusen saker att hålla i huvudet och försöka komma ihåg så här i sista minuten. Jag är i alla fall väldigt glad att man kunde skicka in musiken via mail långt i förväg -ett orosmoln mindre att glömma ta med en CD liksom! Hundarna är vaccinerade, jag & Krille har fixat nya pass (även om jag ser ut som en förbrytare på mitt), vi har börjat kolla på resvägar och jag har idag fixat avmaskningsmedel till hundarnas hemresa, börjat packa så smått och försöker jobba undan saker vid datorn så gott det går så inte allt ska ligga som en surdeg när man kommer hem igen. Arvid & Zin kommer att lämnas hos snälla vänner som passar dem, medan Fonzie, Flynn och Race får hänga med på resan.

Själv har jag PMS big time, känner mig som en uppsvullen spärrballong (jag skämtar inte, ser typ gravid ut!) som pendlar mellan irriterad och gråtmild. OCH drömmer mardrömmar (inte om tävlingen utan om tex att bli jagade av uroxar som mosade Flynn) Räknar kallt med att det går över innan det är showtime, annars är det bara att bita ihop och köra ändå! Fake it until y make it!

Jag tyckte att jag saknade en väst till min cowboylook så jag beställde en hel maskeraddräkt. Så här ser den ut minus att hatten är samma som jag använt tidigare. Har inte bestämt mig än för om jag ska använda de fejkade chapsen, de måste i sånna fall sys in och kortas (ha, första gången jag fått korta något!) och jag måste vara 100% på att de sitter bra. Ska testa ikväll om jag får till det annars får det vara. Fonzie ser som vanligt skeptisk ut när man ska ta bild.

IMG_4227

Utöver allt praktiskt så försöker jag att påminna mig om vad som är viktigast under resan: att vi har ROLIGT och att Fonzie ska känna sig som en VINNARE vad som än händer och hur det än går Lyckas jag med det så är resten bara ytterligare ett steg vidare i utvecklingen ihop med bästa polaren. Fatta, lilla Tjocknos som så sent som i februari debuterade i klass II ska nu starta på sitt första riktigt stora mästerskap, ska bli så sjukt spännande och jag ser fram emot att se massor av nya, duktiga ekipage och få grymt mycket inspiration till fortsatt träning och utveckling!

Avslutar dagens lilla inlägg med en film som jag älskar (OK, jag ÄR extra lättrörd när jag har PMS… ;-)) . ”And this is by no means the end of the journey”

Och för den som missat: HÄR OEC  finns all info om OEC och här kommer också liveresultat att läggas ut. Häng med!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

  1. Håller tummarna så de är blå för att ni får en fantastiskt rolig resa o ett äventyr med glädje o underbar känsla o sen gör det förstås inget om det blir finresultat som grädde på chokladen. LYCKA TILL med både resa o tävlande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *