Arvidgymnastik igen (filmer).

Idag filmade jag lite av Arvids gymnastikträning igen. Han har sedan tidigare lärt sig att backa upp på två pawpods och han kan även ställa sig med framtassarna på sånna så för ett par dagar sedan testade jag för första gången att lägga ihop dessa färdigheter genom att sätta ut fyra pods och shejpa honom upp på dessa. Det gick fint! Idag fick han testa detta för andra gången och det såg ut så här: (ska kanske förklara hans utseende: svansen och flåsandet kommer av att det blåser starkt ute och Arvid är rädd för blåst. Att han fortfarande kan & vill jobba är ett framsteg, han kan blockera sig totalt när det blåser, men han ser ju inte ut som han brukar i träningen precis.)

Det är hans vänstra bakben som han har sämst kontroll över och det är också det han är svagast i men han kämpar på!

Sedan gjorde vi lite andra övningar också, bland annat att ställa sig med bakbenen på balansplattan och kunna kliva framåt och bakåt där, samt skifta mellan sitt och stå. Lite styrkeövning på spindeln fick han också:

Om du själv är sugen på att lära dig & din hund om shejping & kroppskontroll så planerar jag en kurs med precis det temat i påsk: http://www.gladjeklick.se/index.php/kurser/kurser/sodermanland/43-shejping-kroppskontroll

”Under två dagar har du chansen att utveckla dig och din hund inom shejping och kroppskontrollövningar! Shejping är en belöningsbaserad träningsmetod som bygger på hundens egna initiativ och att vi som tränare blir duktiga på att läsa vår hund, se små beteenden och förstärka dessa för att gradvis forma fram de beteenden vi vill ha. En shejpingklok hund blir inte bara aktiv i träningen, den kan också lättare få en ökad kroppsmedvetenhet och kroppskontroll, något som man har glädje av oavsett vilken tävlingsgren man är intresserad av men också om man bara tränar trix för skojs skull!

Vi kommer att jobba med att hitta effektiva belöningar, hur man lägger upp träningspassen så det blir flyt i träningen, hur man som tränare blir duktig på att se och fånga små beteenden och forma dessa vidare. Vi kommer under träningspassen använda oss av att både shejpa helt fritt och att shejpa beteenden i samband med föremål. En del av övningarna kommer kunna fungera som grundfärdigheter inför olika tävlingsmoment och andra kommer vara mer rena kroppskontrollövningar där föraren får öva upp sina tränarfärdigheter i shejping samtidigt som hunden får öva sig i balans, styrka och smidighet. Både rolig och effektiv träning oavsett vad du och din hund sysslar med till vardag!”

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *