Fonzie 99p och seger i Katrineholm!

Årets andra rallytävling för Team Fonz var idag, något ska man ju fira alla hjärtans dag med eller hur? Denna gång var det i Katrineholm och det var ett väldigt trevligt arrangemang, fin stämning och trevlig tävlingsdag! Det var både tävlingar i rally och i lydnad som kördes samtidigt i det stora ridhuset.

Mitt mål idag var fortsatt att ha roligt, att tänka på att förbereda Fonz och att denna gång hålla nere tempot så vi inte skulle chansa och göra fel bara för att vi bägge gillar när det går fort. Banan kändes rolig och utmanande och jag gillade starten mycket. Svårast idag för Fonz var sändandet till konen och jag inser att jag ska inte slarva så med hur jag skickar honom. Han har sån fokus på mig när han går att han nästan aldrig sett konen vid skicket utan bara går rakt ut -om jag PEKAR RAKT! Lydig hund, slarvig matte! Men nu har jag en idé om det som vi ska träna framöver. Där tappade vi banans enda poäng -1 bris.

Resten finns det mycket som kunde varit prydligare men känslan var bra och jag följde min plan och det är jag mycket nöjd med! Ska köra lugnt & sansat och tydligt istället för att ösa på och flasha, ska i alla fall försöka 🙂

Honnören var stå på höger sida, rätt ballt för starten är ju nära men svårast var att precis bakom skynket gick elitlydnaden och deras ena konskick låg strax intill honnören fast på andra sidan då! Fonz stod som en bildstod, mycket nöjd med det.

Så här såg det ut:

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *