Kärlek och prestation :-)

Ja, det är väl en passande rubrik när man har en höglöpande tik och en väldigt kär hanhund och ska åka och tävla med bägge två! Flynn har inga bekymmer med att det finns löptikar på tävlingarna men att bo, promenera, rastas och leva ihop med Zin 24/7 som precis gått in i höglöpet, DET är något annat det! Han ställer upp på träningen, han äter, han låter bli henne så länge jag är med utan att jag behöver säga något men han är helt simmig på ögonen och man kan se att det i huvudet finns bara Zin, Zin, Zin! Zin själv är väldigt lite påverkad av sina löp, självklart är hon mer intresserad av att kismarkera och hon är över höglöpet lite lätt vimsig men på det stora hela är hon sig själv. Precis så som jag vill ha arbetande hundar, de ska kunna samla ihop sig och jobba när det behövs även om hormonerna lever rövare i kroppen på dem! Tack och lov har både Flynn och Race full koll på skillnaden mellan höglöp och resten av löpet, det vore hemskt om de stressade och hetsade hela löpet.

Så, med vetskapen om att vi både precis satt ihop det nya programmet (eller det som ska bli vårt nya program, det kommer utvecklas vidare under sommaren & hösten) och att både Flynn & Zin var lite vimsiga i skallarna så satte jag inga höga resultatmål för tävlingen utan såg det mest som en chans att komma iväg och få testa om vi kunde hålla ihop programmet, om hundarna kunde koncentrera sig på jobbet, och så kände jag att jag själv behövde åka på tävling och se andra ekipage, höra nya låtar och bli inspirerad. Jag tycker det är sjukt häftigt att låtar jag själv aldrig tänkt på dyker upp och vips känns som jättebra val, även spännande när låtar som jag har velat använda körs av någon annan och de tolkat dem helt annorlunda! Det är en spännande sport det här och just tävlandet ger mycket nya idéer.

Linköping BK skötte den stora tävlingen (tror det var 142 officiella starter och ca 45 inofficiella !) väldigt bra, svårt att ro iland ett så stort arrangemang men god stämning och glada miner hela låååånga dagen igenom! Tur nog vad vädret perfekt; mestadels växlande molnighet och först på eftermiddagen blev det lite hett ett tag. Och inget regn!

Krille bara skrattade när vi rastade hundarna innan första starten; Flynn for som en galen unghund på speed hit och dit. ”Du får nog vara glad om han stannar på banan ser det ut som” eh, inte precis det man vill se innan man ska samarbeta. Men han samlade ihop sig så gott han kunde och jag är jättenöjd med vår prestation utifrån förutsättningarna! En del missa, mycket sämre positioner än vad han har i vanliga fall men vi tog oss igenom programmet och vissa bitar är jag mkt nöjd med. Han ställer verkligen upp den här hunden!

Så här såg det ut:


Vi fick följande bedömning:
Precision och samarbete: 8,6 – 8,9
Innehåll: 8,7 – 8,8
Tolkning av musik: 8,8 – 9,0
Summa: 26,40 certpoäng och placering 2:a av 9 startande, slagen bara med 0,2 poäng! SuperFlynn!

Så himla fräckt att på sin fjärde start någonsin i HTM 3, med nytt program och löptik i huvudet gå in och sätta sitt högsta resultat hittills! Om jag räknat rätt (listorna inte uppdaterade än) så placerar detta oss som nummer 2 både på SM-listan och på Årets Hund listan i HTM!

Lilla Zin fick vänta länge på sin start som var en av de allra sista i allra sista klassen för dagen. Hon var vimsigare än vanligt, nyfiken på något utanför planen och inte med mig i positionerna så bra som hon kan vara. Men hon var glad och hon fick en superbelöning efteråt och jag är mycket nöjd med att hon fick mer tävlingserfarenhet! Detta var hennes andra start i HTM 1 och den gav:

Precision och samarbete: 8,0 – 8,6
Innehåll: 8,0 – 8,4
Tolkning av musik: 8,4 – 8,9
Summa: 25,15, uppflyttning och placering 4:a av hela 29 startande i klassen (KUL att det börjar bli så många som tävlar!)

Så här såg Zins start ut:

Vi åkte 05:00 hemifrån och var hemma igen 21:30. Man är nog lite galen trots allt… 🙂

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *