Zin meriterat sig inom fyra grenar på 14 dagar!

Tänkte försöka blogga ikapp lite efter en intensiv period av tävlande och jobb! Först ut får bli ett inlägg där jag summerar Zins tävlande i fyra olika tävlingsgrenar (vallning, tävlingslydnad, rallylydnad och heelwork) inom loppet av 14 dagar.

Vi inledde med att tävla vallning 15-16/8. Två dagars IK I på Stora Skuggan i Stockholm. Stora Skuggan är en del av Nationalstadsparken och ligger på Norra Djurgården i Stockholm. Ett stort park- och friluftsområde och en väldigt speciell tävlingsplats! Under tävlingarna får man garanterat räkna med både publik och att joggare, cyklister, flanörer med eller utan hundar osv kommer att passera intill eller tvärs över banan. Riktigt underhållande faktiskt! Vi fick tex dag två en joggare som sprang över banan framför oss precis när vi tagit oss igenom crossgrinden. Gissa om minen var obetalbar när denne upptäckte en skock får och en hund strax bakom sig!

Jag kände mig verkligen ringrostig så lite vallning som jag tävlat de senaste åren men blev väldigt taggad att satsa ordentligt på detta nästa säsong! Zin var cool och trevlig och gick så bra som jag skötte mig, poängmissarna var helt klart mina de gånger jag var för sen eller tog fel beslut. Dag ett fick vi ihop 80p med 44 på hämtet, på det placerade vi oss som 9:a av 32 startande. Dag två hade vi egentligen en bättre runda i mångt och mycket men poängen tog slut i fålla in som var svår. Vi fick ihop 72p och 42 i hämtet dag två och på det kom vi 8:a av 32. Så två andrapris i IK I blev helgens resultat för Znorpdjuret.

Efter söndagens valltävling åkte vi direkt hemåt för att samma dag på eftermiddagen starta i rallylydnadens fortsättningsklass på Strängnäs BK! Det var Zins andra start i fortsättningsklassen. Hon var lite trött efter morgonens valltävlande tyckte jag nog men vi gjorde inga missar och gick runt på 100p och kunde räkna in ännu en rallyseger! Så här såg vår runda ut:

11013581_1042556455755116_2244495414640665931_n

Direkt efter tävlingen åkte jag sedan upp till Kungsängen för att bo och jobba på Clickercamp under fyra intensiva dagar där jag höll både kurser och föredrag! Hundarna fick vara kvar hemma med husse. Väl hemma igen hade jag en vilodag på fredagen och sen var det dags att tävla lydnadsklass 2 den 22/8 på Hölö-Mörkö BK. Zin var trots den väldigt sporadiska träningen helt grym, hon bara gick in och levererade i moment efter moment! Tyvärr har jag det inte på film men hon knep 194,5 poäng och vann! ”En väldigt fint genomarbetad hund!” tyckte domaren. Så här fördelade sig poängen:

lyd2protokolllyd2

Dagen efter, 23/8, startade vi i rallylydnad fortsättningsklass på Södertälje BK som hade en dubbeltävling. Första rundan gav oss 99p och en till seger! Vips hade Zin tagit sin andra ralltitel, RLD F, och hade nu gjort sin 7:e raka seger i ett svep från sin första start och fram till och med denna runda! Grym statistik!

Jag var ombedd att visa HTM under lunchen så både Flynn och Zin fick visa sina respektive program till musik och så pratade jag lite kort om sporten och positionerna. Det var kanske inte det mest optimala upplägget för Zins del för på eftermiddagsrundan i fortsättningsklasen var både jag och Zin vimsiga, hon missade en del bla en vägran på hoppet (har aldrig skett) som gav -10 och jag klantade till mig -10p i förarfel när jag av någon konstig anledning inte gick vidare som jag alltid tjatar om att man gör utan TOG OM!? Så, där fick vi vårt enda icke kvalificerande resultat, 69p. Lite festligt nästan efter sju raka segrar.

Helgen därefter, 30/8, var det dags för Zin att tävla heelwork klass 1 på Kungsörs dubbeltävling. Phu, fjärde grenen inom loppet av 14 dagar! Första starten kändes lite svajig i början av programmet, men hon spottade upp sig under vägen och vi fick ihop följande:

Precision och samarbete: 7,8 – 8,3
Innehåll: 8,0 – 8,6
Tolkning av musik: 8,2 – 8,7
Summa: 24,80 Uppflyttning och placering 3:a av 25 startande! Vips hade Zin tagit sin första HTM-titel i och med denna start eftersom det var hennes tredje kvalificerande resultat i klassen.

Eftermiddagsstarten synkade vi varandra mycket bättre, den är jag riktigt nöjd med! Här syns det dock att HTM verkligen är en bedömningssport och att domarna alltså då och då kommer att tycka rätt olika (och självklart hinner de se olika saker också, jag menar inte detta som ett klagomål, just därför har man ju alltid minst 2 domare) för så här blev den startens poäng:

Precision och samarbete: 7,9 – 9,2
Innehåll: 8,0 – 8,5
Tolkning av musik: 7,6 – 9,1
Summa: 25,15  Uppflyttning och placering 2:a av 24 startande!
Två starter och två pallplatser samma dag, bästa Znorp!

HTM1

Så, inom loppet av fjorton dagar tog ”hunden som inte skulle duga som tävlingshund”:

  • 2 andrapris i IK I vallning med två topp-10 placeringar på en allt annat än lätt tävling.
  • 2 segrar och RLD F i rallylydnaden.
  • 1 1:a pris och seger i lydnadsklass 2.
  • 2 uppflyttningar, 2 pallplaceringar och titeln HtM1 i heelwork.

Nu framåt kommer vi att fokusera på vallningen och lydnaden ett tag.

 

 

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *