Flynn inkvalad till AFEC!

I går var jag och Flynn och tävlade heelwork i Linköping. Vi trodde att vi fått in rätt ort på GPS:n men kom bara fram till ett gäng lador mitt ute på slätten typ… Det visade sig att vi hamnat nästan 40 minuter fel! GHA!! Gissa om pulsen gick i taket! Kom fram till slut och springer in och ser att banvandringen för min klass precis pågår. Bara att hoppa in och börja planera. Gick utan hund först och sen en kort vända med Flynn, sen var det att snabbt byta om och vara redo att hoppa in (startnr 3) men vips blev det musikstrul för ekipaget innan mig och så var det vår tur lite snabbare än jag fattat. Phu, jag kan säga att detta var en bra övning i att köra hund när jag INTE hade hunnit mentalt landa! Alltså: gilla läget, sköt dina uppgifter och ge fan i att tänka ”men varför just NU denna start som är ett kval!?”. Jag körde på att irritation och att vara förbannad kan också vara ett grymt utgångsläge! Så helvete heller att vi ska missa!

Det gick rätt bra tycker jag! Flynn kändes riktigt fin även om jag själv var stel som en pinne men minus att han inte satte en förflyttning i position 2 och jag då skiftade till 5 + missade ett läggande, så kändes det som vi tog oss igenom med äran i behåll. Sen är det fortfarande massor att fila på och försvåra på sikt, men jag var nöjd (när adrenalinet efter ”jag kommer för sent”-stressen väl lagt sig). Mer nöjd när jag kört än när jag tittade på filmerna efteråt men HTM är ju lite som teater eller livemusik: det ska upplevas på plats och direktintrycket och känslan på plats är ofta något helt annat än en rätt platt film efteråt. Fördelen med film är att man kan se prick vad man behöver åtgärda -tex att jag bägge gångerna automatiskt drog fram händerna där jag tidigare torrtränat att jag ska hålla i vapnet (som jag inte ska längre) vilket ser rätt muppigt ut 🙂 Uppgift: egen koreografi i alla bitarna behövs!

Så här såg det hela ut i första starten:

Jag är sjukt nöjd med kläderna som jag köpte bara någon dag innan! Testade ett pass med skjortan utanför och ett innanför men den ska nog få vara lös framåt. Hade gärna haft en väst men det tar ju bort effekten av pistolhölstret som jag vill ha för det är så klassiskt Bond.

Vi fick:

Precision och samarbete: 9,1 – 9,2
Innehåll: 8,0 – 8,5
Tolkning av musik: 9,3 – 9,0
Summa: 26,55 CERT 2:a placering och yes, vi blev inkvalade till AFEC!

12109087_1070960259581402_1183135744319464425_n

Start nummer två kändes mycket lugnare, flera bitar satte vi bättre tycker jag men jag gav honom fel signal i slutet och fick improvisera eftersom han hamnade i position 9 istället för 10. Så här såg andra starten ut:

Denna gång fick vi:

Precision och samarbete: 7,3 – 9
Innehåll: 8,8 – 8,5
Tolkning av musik: 8,8 – 9,5
Summa: 25,70 CERT 2:a placering.

SuperFlynn! Har svårt att fatta hur bra han gått detta år, vips är alla mina mål som jag satte upp i början av året avklarade: debut, certpoäng, championat, SM-kvalad, AFEC-kvalad. Och som bonus landslaget 🙂 Nu har Flynn tagit 10 raka cert 🙂 Framåt ska JAG bli bättre, vi ska försvåra programmet, få in fler positioner och få bättre finish på de vi har. Programmet är rätt utmanande att köra med växlingarna i tempot men jag vet att när allt sitter då kan det bli ett riktigt bra program. Ska bli grymt roligt att jobba vidare framåt med Flynn!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *