Årskrönika: det värsta och det bästa.

Tänkte skapa en liten årskrönika. Och insåg vips att jag glömt att 2016 startade med två riktiga missar! Nyttigt att påminna sig om att missar och dråpslag faktiskt faller i glömska de med efter ett tag. Och tänk vad fort det som hände för ett år sedan känns otroligt avlägset!

JANUARI inleddes inte alls med att jag som planerat startade på AFEC på MyDog med både Fonzie & Flynn trots att bägge hade kvalat in. Fonzie hade jag strukit innan pga hans sjukdom men Flynn fick jag stryka för att jag själv låg däckad i influensa och kände att bilresan tur och retur Göteborg typ skulle få mig att avlida. Jag hade bitit ihop och hållit kurs dagarna strax innan men sen tog det definitivt stopp. Jaja, sånt händer. Det är bara en tävling.

FEBRUARI kom däremot det riktiga dråpslaget: när ZIN ska paras så visar det sig att hon är hermafrodit, tvåkönad. PANG. Snacka om käftsmäll! Där stod jag med en hel hoper jättebra valpköpare + att vi skulle behållit en valp själva och så var det bara att stryka alla avelsplaner över huvud taget. Det tog tid att ladda om och bli taggad att träna och tävla efter det kan jag erkänna. ”Varenda jävla tik går ju i avel, hur sjutton kan jag ha den enda som inte kan få valpar!?” Typ. Jaja, man får efter en del gnäll gilla läget.  FLYNN  peppade sin matte så gott han kunde, gjorde tre starter i hTM i februari (3 CERT, 1-2-2).


MARS var nästan bara jobb, jobb, jobb och allt på andra orter, men vi han åka på en tävling Flynn och jag (2 CERT, 1-2). Krille & Race åkte till Skåne och tävlade vallning och så testade han att köra Zin också, roligt!

APRIL var vi bägge i Skåne och tävlade vallning, kluriga IK 2:or i vackra Häckeberga! Så jäkla roligt! Race och Krille kom 6:a ena dagen, vi kom på lite mer blygsamma platser men jag var jättenöjd med hur Zin jobbade.

MAJ var det landslagsträff inför VM och så åkte jag och Flynn och tävlade i Göteborg, två CERT och 1-1 på grymma poäng, roligt! ZIN och jag tävlade lydnad och tog 1:a pris i klass 3 (och vann) och så debuterade hon i avancerad klass i rallyn: 100p och vann.

JUNI arrangerade vi vår första freestyletävling i Södertälje, roligt! Mkt uppskattad tävling! Jag och Flynn blev intervjuade av Länstidningen inför VM. På tävlingen gick det också bra, årets högsta poäng, CERT och seger. ZIN startade en gång till i avancerad klass i rallyn och vann. Sen var det midsommar och MOSKVA och VM och det var årets häftigaste resa och upplevelse! Flynn och jag hade skitroligt och vi tog oss till final och kom 4:a och tog SILVER med laget!


JULI var typ jobb, jobb, jobb. Men jag och Zin han tävla en sista gång i avancerad klass rally, seger och RLD A klart! Krille och Race tävlade vallning och vann IK 2 i Stjärnhov!

AUGUSTI var Krille och Race med på Kvarts-SM i vallning men gick inte vidare tyvärr. Fonzie fyllde 11 år och jag och Zin startade på en IK 2 som jag tyckte gick rent åt pipsvängen men som kanske mest visade på att jag inte hade rätt mental inställning till mitt tävlande i den grenen under sommaren. Bara att bita ihop och jobba med sig själv!

SEPTEMBER startade jag och Flynn på en dubbeltävling i HTM, första starten efter VM och bara en vecka innan OEC men kändes behövligt att checka av lite. Gick finfint, två CERT och 2-1. Krille och Race tävlar på Agria Cup i vallning, går vidare till dag 2 men där sket det sig tyvärr. Och så, OEC i Krieglach, helt jäkla otroligt galet så blir Flynn och jag EUROPAMÄSTARE individuellt och tar GULD med laget! Och jag missar hela prisutdelningen! 🙂 Men, titeln ingen inte ta ifrån oss haha!

OKTOBER valde jag att backa och gå ner i IK I med Zin för att ge oss en lättare avrundning på året i vallningen. Helt rätt beslut, när jag vips skötte mig så var min finfina hund tillbaka och hon tog ett förstapris, 91p och kom 3:a i IK I . Efter sin start jobbade hon med att ställa ut flockarna.

NOVEMBER chansade vi på att kanske knipa en plats på AFEC ändå. Hade beslutat mig i början av året för att INTE jaga uttagningstävlingar men nu fanns en jag kunde åka på så varför inte? Flynns första starter efter OEC och planen kändes väldigt trång med vårt stretchade program men två segrar och CERT på finfina poäng och AFEC-kvalad! Trots lite mörkläggning under framträdandet hehehe

DECEMBER var det dags för NM i Stockholm. Så nära att jag missat att boka hotell så vi bodde inte på samma plats som resten av laget men strunt samma. Flynn gick jättefint, gick till final och kom 4:a individuellt och så tog vi SILVER med laget! Grym känsla att hela året igenom med så många tävlingar och så många tuffa resor och mästerskap lyckats hålla Flynn lika go och glad genom hela säsongen.

NU skulle jag egentligen vilja ha en lång viloperiod men nu är det SM och AFEC till helgen och så är ju nya uttagningsperioden igång. Synd att EM inte är som SM så vinnaren har ett frikort, det hade varit något det! 🙂

Hur 2017 blir återstår att se men 2016 startade ju riktigt dåligt men blev riktigt bra så 2017 ska nog kunna bli roligt det med bara vi ger oss tusan på det.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *