Sista träningspasset innan VM

Idag tidigt på morgonen genomförde vi vårt sista riktiga träningspass innan VM. Det är alltid en utmaning tycker jag att planera den allra sista tiden innan ett mästerskap. Vad ska man passa på att belöna upp, vad ska man låta bli att peta i, hur mycket ska vara helhet, tävlingsträning och hur mycket ska vara detaljer?

Idag valde jag att starta med ett par inmarscher på planen för att belöna upp starten. Flynn hade inte fått värma innan (medvetet val för att göra det lite mer likt den väntan som brukar bli på de stora tävlingarna), han fick samma startrutin som jag haft när vi kör på riktigt, vi gick in på planen tävlingsmässigt (vinkade till den osynliga publiken och hälsade på de osynliga domarna), placerade oss, gjorde starttecken till musiken, tryckte igång musiken och belönade en kort bit in i starten av programmet med att skicka honom på en externbelöning (som han inte fått se mig ställa ut innan). Gick sedan av och pausade och gjorde samma sak två gånger till med samma förberedelser men med olika belöningsställen i starten. Kändes bra!

Efter det lät jag musiken rulla på och hoppade då och då in i programmet, körde en bit och belönade och hoppade in igen vid ett senare tillfälle. Sån träning gillar jag massor! Gör mig och Flynn duktigare på att komma in i programmet på en massa olika ställen om något gått på tok innan. Man ska träna för det perfekta men planera för det katastrofala så har man säkrat upp så mycket man kan!

Flynn hade en suverän attityd och jag själv skrattade gott flera gånger under träningspasset idag vilket jag verkligen behövde. Det gäller att mitt i allt man hoppas och vill och önskar och mitt i all seriös träning och finslipning inte tappa bort lekfullhet och att HA ROLIGT som övergripande mål. Vi ska ha KUL och vi ska bjuda på SHOW och sen ska vi självklart även försöka sno åt oss så många poäng det går men rätt känsla och att själv vara nöjd med sin insats går alltid först.

Om en vecka smäller det!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *