Att skriva en hundbok.

Det är spännande att ge sig in på nya okända marker! I detta fallet är det att skriva en bok som är det nya. Artiklar har jag skrivit i massor, kåserier, texter, presentationer, lektioner -y name it, I´ve done it. Både inom och utanför hundvärlden. I arbete, till tidningar, som hobby. Men en bok, det är första gången det! Spännande!

Jag tänkte mig att skrivandet skulle ta tid (fast mest disciplin om jag ska vara ärlig), sen tänkte jag att korrekturen nog tar en del tid (ha ha, grovt underskattat hur mycket tid det tar) och sen det som jag absolut inte fattat eller tänkt på innan -det gigantiska arbetet med att först besluta om vilka bilder som behövde tas, arrangera fotosessioner med en massa olika ekipage och sen sitta och välja ut vilka bilder som slutligen ska få vara med. Hjälp! Och så ska man bolla idéer och få fram en layout man gillar och så ska allt ihop till slut knytas ihop.

Men det är grymt spännande och intressant och jag lär mig massor (så nästa bokprojekt kommer kännas mycket enklare intalar jag mig). Hundarna är väl inte så imponerade av sin matte just nu men vintervila är ju nyttigt intalar jag mig (hm, kanske inte när man ska tävla SM om några veckor dock…) .

Så vad kommer boken handla om? RALLYLYDNAD. Tar upp allt ifrån grundfärdigheter, momentinlärning och handling till tips för smartare banvandring, att planera sin tävlingsdag och mycket mera! I mars är det tänkt att den ska komma ut på Klickerförlaget men det går att förbeställa redan nu.

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *