Debut i mästarklass.

Igår debuterade Flynn i rallylydnadens mästarklass. Jag har haft ett planerat tränings- och tävlingsuppehåll från heelworken efter SM och AFEC och då har vi passat på att syssla med lite annat, som att fräscha upp hans rallykunskaper och träna in mästarklassmomenten. Flynn har tävlat rally tidigare men det var länge sedan, det senaste var en start i avancerad klass 2015 och sen inget mer. Men nu var det dags! En dubbeltävling i Karlstad stod på schemat. Jag tävlade ju avancerad klass med Zin 2016 men efter det har det egna rallytävlandet fått stryka på foten för de andra tävlingsgrenarna. Kändes roligt att åka på en rallytävling igen och extra kul naturligtvis eftersom det var debut i mästarklass och vips fanns nya mål att sikta mot.

Flynn var väldigt glad och lite väl taggad i första starten, jag kunde styrt bättre så vi drog på oss lite onödiga småfel men hade roligt och en go känsla. Vi landade på 96 poäng och vips hade han tagit sitt första CERT och det räckte också till en delad andraplats i klassen. Roligt!

Bana två gick han ruggigt fint på MEN slog i ena hindret vilket kostar -5 poäng. Det var vår enda miss på banan så vi landade på 95 poäng och dagens andra CERT var ett faktum! Kom åtta i klassen på den poängsumman.

Så en rolig tävlingsdag, en mycket glad hund och två cert kan man sumera dagen!

Vi får se när vi har tid att tävla nästa gång men målet är så klart att vi ska försöka knipa det tredje certet under året så han kan bli champion. Vore väldigt roligt.

Under vecka 11 ska min bok Rallylydnad Från grundfärdigheter till mästare skickas från förlaget! Så spännande! Tipsar om att jag håller två GRATIS föreläsningar som är öppna för ALLA (man behöver inte var amedlem alltså), en på Södertälje Lokala kennelklubb den 28/3 och en på Strängnäs Lokala Kennelklubb den 12/4 där du också kan passa på att köpa min bok på plats!

Dagen innan rallytävlingen var vi på Freestyleklubbens årsmöte. Jag blev invald som suppleant och Flynn fick sina priser för Årets Nybörjare i freestyle 2017. En väldigt rolig och trevlig helg!

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *