Zin debuterat i freestyle!

I helgen debuterade Zin i freestyle! Jag har lekt med lite olika trix länge med henne och hon kan egentligen rätt mycket men jag har dragit mig för att tävla eftersom hon tyckt att det blivit så jobbigt med att ha främmande hundar omkring sig efter en del tråkigheter att det spillde över i träningen så även den blev negativt laddad. Det är också därför jag pausade henne helt från tävlande i lydnaden efter hennes uppflytt till elitklassen 2016. Rallyn fick hon köra klart avancerad samma år men sen fick hon total tävlingsvila förutom från vallningen. Jag tror det var rätt strategi med en lång paus för hon börjar allt mer i träningen kännas som hon var tidigare innan vi hamnade på sniskan och det är en jättevinst bara det! Nu har vi smugit igång tävlandet och så får vi se hur det går, jag sätter inga höga mål utan det får visa sig med tiden vad hon tycker och har lust med.

(Foton tagna av Anhelee Pugliano)

Tävlingen gick i Haningehallen och jag vet ju att det är rätt tight och många hundar på liten yta där man väntar men folk var supersnälla och vi kunde smyga oss in, ta en plats i ett avskilt hörn där hon kopplade av fint och sen ta oss ut till tävlingsplanen utan att krocka. Jättetack till alla medtävlare för det! Zin fick inte en enda reaktion på en annan hund och det är guld värt för henne.

Mitt mål var att hjälpa Zin genom tävlingsdagen och att hon skulle få en bra upplevelse. Hon kampade fint innan start, var lite försiktigare i programmet än hemma men jobbade upp sig och var väldigt glad efteråt och blev otroligt bortskämd länge, länge av både mig och Krille. Själva programmet satte hon ganska bra, det blev lite strul på ett ställe så vi gjorde ett lättare slut än det jag egentligen tänkt mig men som helhelt kändes det fint och jag var mycket nöjd med hur hon jobbade på.

Resultatsmässigt gick det finfint, 27,20 poäng uppflyttning och en andraplacering! Jättefina domarkommentarer och mest glad idag är jag åt ”Fint samarbete genom hela programmet” eftersom det var prick målet. Är hunden glad och nöjd så gör den så gott den blivit tränad helt enkelt!

Krille filmade (från sidan) och det såg ut så här:

Nu har vi anmält oss till en utomhustävling också, men som sagt, en start i taget och utvärdera vad hon tycker så får vi se vart vi hamnar så småningom.

 

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *