Svensk och Nordisk mästare!

Vilken fantastisk avslutning på tävlingsåret 2018 vi fick, Flynn och jag.

SM gick som vanligt på Stockholms Hundmässa i Älvsjö. Jag hade inte varit taggad dagarna innan, men så på morgonen när jag vaknade så kände jag YES, idag ska vi tävla, det kommer bli galet roligt!

Lyckades genomföra dagen som jag ville, skämtade och surrade med folk och hade trevligt fram tills det var dags att gå in i fokusbubblan och skärma av omgivningen. Flynn kändes fin, glad men avslappnad. Faktum är att han var lite väl avslappnad och satt och halvsov när vi stod bakom scenen för att gå in. Men som en gammal stridshäst så var han sen pang på när det gällde.

Sekunderna innan man startar…
Fokus.
Tempo!
Lite festligt med bakgrunden detta år 🙂

Vi fick ett par slarvfel men på det hela taget satt programmet bra och de som tittat på var väldigt entusiastiska . Själv hade jag lite svårt att känna hur pass bra det kunde gått för jag hade bitvis tyckt det var lite svårt att höra och då ligger koncentrationen så mkt på det att man inte riktigt kan känna hur det kan sett ut utifrån. Men man ska lita på sina tävlingskompisar för när siffrorna dök upp så visade det sig att vi gått upp i ledningen på 28,33 poäng!

Det höll hela vägen och vips hade vi blivit Svenska Mästare för andra året i rad! Så galet roligt! Mästare i Freestyle i år blev Nina & Moster.

Jag försöker få Nina att ta i mer under nationalsången 🙂 Flynn tycker att jag sjunger rätt illa.

Bara fem dagar efter SM var det dags att resa till Finland för att tävla Nordiska Mästerskapen. Galet tätt inpå så inte mycket tid att ladda om men jag la ett par träningspass där jag bara belönade upp några sekvenser i programmet och så låg fokus på att bara behålla en god känsla. Det skulle hur som helst bli otroligt roligt att åka iväg med laget igen!

Fredagen var det veterinärbesiktning, träning och iordningställande av lagets utrymme. Kändes väldigt roligt att få tävla i Helsingfors igen, det är nog en av de vackraste arenorna jag tävlat på.

Lördagen var det kval för både heelwork och freestyle. Flynn kändes jättefin, riktigt riktigt bra och när vi gick av tänkte jag att ”nu kommer de i alla fall få jobba om de ska klå oss!” Härlig känsla! Det visade sig stämma för vi blev bästa HTM-ekipage på kvaldagen. Grymt utgångsläge inför finalen alltså. Och inte nog med det: alla svenskar presterade grymt bra så hela laget, både HTM och FS, knep individuella finalplatser! OCH vi vann DUBBLA LAGGULD!!! SVERIGE, SVERIGE, SVERIGE!!!

På söndagen hade vi dragit startnummer två. Inte optimalt för en final kanske men jag tänkte att kan vi bara sätta allt så ska vi kunna knipa en medalj.

Flynn var åter igen jättefin. De här två starterna tror jag är de bästa han gjort. Jag däremot var nervös och stel! Så åter igen svårt att själv känna hur det gick men lagkompisarna var superpeppade så jag höll tummarna för att de skulle ha rätt.

Sjukt spännande på prisutdelningen. Ett efter ett ropades namnen upp… och det höll hela vägen! En vecka efter att vi vunnit SM blev vi Nordiska Mästare!!! Helt otroligt!!! Jag ömsom skrattade ömsom grät. Vilken otrolig hund jag har!

I HTM kom mina grymma lagkompisar Lovisa fyra och Eva femma, och i freestylen kom Nina tvåa, Lisa trea och Jonna fyra och den som kanske presterade allra grymmast: Märta som var sjuk och tappade rösten så hon knappt kunde prata men kom 6:a! Vilket jäkla bra lag vi är!

Trötta, lyckliga och med rätt stor overklighetskänsla var det så dags att sätta sig på färjan tillbaka mot Sverige igen. Hundarna tog det hela med ro.

Gänget på färjan hem!

Jag har fortfarande svårt att fatta att vi på en vecka lyckades bli både svenska och nordiska mästare. Vilken helt otrolig avrundning på tävlingsåret! Nu tar vi julledigt och vilar och bara kör gymnastik och småsaker ett tag.

Nordiska har jag själv tyvärr ingen film ifrån, men alla tävlande finns att hitta på den här sidan: https://www.koiramessut.fi/ohjelma/videotunnelmia-koiramessuilta/koiramessut-2018?fbclid=IwAR2vHph2X7htbcsAW2-GC_t1VQ_7s2H3yDJhbPGtLaFOLsXEi7Z5Qsfsnwk

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *