Doftprov med Fisken & Flynn

Idag packade jag & grabbarna in oss i bilen och styrde kosan till Gnesta-Trosa BK för att pröva lyckan i doftprov, NW 1 för Fisken och NW 2 för Flynn.

Jag var på plats i god tid och gick först en rastningsrunda med Fisken och sedan en med Flynn, anmälde mig och fick veta att Flynns prov skulle gå först och att vi skulle vara utomhus. Det stressade en del av de tävlande som oroade sig över att vinden kanske skulle göra det svårt. Jag själv tänkte däremot att det nog var bättre för Fisken att vi skulle vara utomhus då han alltid känns bättre där än i en ny och kanske skum lokal. Flynn oroade jag mig inte över, för honom hade det gått bra vilket som.

Vi fick gå och titta på avstånd på var provet skulle genomföras, var vi skulle stå och vänta innan vi ropades fram och hur vi skulle gå när vi lämnade provplatsen. Jättesmidigt och bra arrangerat, gott om plats, inga möten, man kunde ta bra tid på sig att belöna och fira ihop under förflyttningen efteråt. Ett toppenarrangemang tycker jag!

Flynn gick som nummer ett av de som skulle göra doftprov för lagerblad, vi gick fram till startlinjen, jag körde vår startrutin och skickade på honom och han sökte snabbt och metodiskt över ena raden av kartonger, när han kom till sista bytte han till nästa rad och PANG så markerade han supertydligt. Klart på 0,15 sekunder.

Flynn gk doftprov NW2 Lagerblad.

I Flynns klass var det bara fyra deltagare, sedan skulle doftprovet för NW1 eukalypus gå och där hade Fisken startnummer 2. Perfekt, jag fick alldeles lagom med tid mellan hundarna. Följde min plan att ge Fisken god känsla innan starten med att först ta en snabbkissning och så gick jag ner till agilityhindren. Jag lät honom peppa upp sig med att ta sig över balansbomen och det lilla A-hindret som stod ute plus hoppa genom däcket. Pigg och glad Fisk som efter det lekte jättefint på planen! Kändes superbra! Sen väntade vi en stund på parkeringen innan det var dags att gå till ”väntfållan”, där satt jag bara och mös ihop med Fisken tills vi blev framropade.

Han skyggade till lite för en jacka som hängde på staketet när den blåste till men kändes annars bra om än inte lika taggad som hemma (det lär det dröja innan han blir). Lite fundersam över domarna men startade och sökte och även om han även behövde kolla lite på marken så såg jag ganska tidigt en markering på en kartong, men eftersom Fisken inte alls är lika distinkt som Flynn är (än), så ville jag vänta och låta honom söka vidare för att återkomma dit igen om inte annat.

Att jag inte bekräftade hans träff gjorde att han kroknade lite men påvisade den igen och jag sa markerat. Tiden var nästan var ute men det var rätt och vips var Fisken godkänd! Det bästa var att han direkt utan tvekan kampade glatt som belöning efteråt bara en pyttebit ifrån domarna. Kändes superbra! Jag borde egentligen chansat och sagt markera direkt så han fått belöning snabbare men jag tror inte han tog illa vid sig för han var glad och fin efteråt.

Fisken! Gk doftprov NW1 eukalyptus.

Flynn var häftig att se för han var som ett skolexempel, men känslan när lille försiktige Fisken lyckas med något är något alldeles extra. Jag blir varm i hela hjärtat. Så himla nöjd med hur jag lyckades lägga upp dagen för honom med rätt uppvärmning och att han hela tiden hade en go och glad stämning. Alla bra erfarenheter på tävlingsplatser är guld värda och idag blev utflykten precis så bra som jag kunde önska för Fiskens del. Ett litet steg i taget mot ett stort mål!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *