Fisken & Flynn rockar!

Ja, har man tävlat i freestyle får man ha en sån rubrik 🙂

I lördags var det dags för Fiskens andra start i heelwork to music. Som jag skrev tidigare så är min plan att låta honom vara kvar i klass 1 även om han fick ett uppflytt på debuten i februari. Jag tror Fisken ska ha ett kort och väldigt enkelt program då det framför allt är miljön han behöver ut och öva sig på och då ska inte uppgiften på planen också vara en utmaning.

Fisken och jag mys-laddar kvällen innan tävlingen.

Haningehallen bjuder ofta på trevliga tävlingar men är en rätt tuff tävlingsmiljö då hundarna måste vänta utanför tävlingsdelen av hallen och bara hinner vara inne i den miljön en kort stund innan de ska starta. Fisken var lugn och trygg i sin bur i hunddagiset (han är suverän på att pausa i bur) och sen kändes han ok men mer splittrad när vi kom in i tävlingshallen än han var i Kungsör. Han kunde leka lite med sin favoritråtta men inte så mycket så jag bytte taktik till att han bara fick pausa och sen busa till det lite med att göra sitt favorittrick innan vi gick in på planen.

Fisken tappade lite i bytena men jobbade åter igen igenom hela programmet och kändes glad. En stor seger då det fanns många saker som jag vet att han tycker är jobbigt, tex att ena sidan av planen har fönster ”från golv till tak” nästan och Fisken har varit mycket rädd för reflektioner i fönsterrutor.

Duktig Firrepinne!

Faktum är att Fisken skötte sig så fint att han knep sitt andra uppflytt i klassen på 23,95 poäng, roligt! ”Supercharmigt ekipage! Fint samarbete, bra innehåll och tolkning för klassen!” respektive ”Bra tolkning av musik, fina positioner, bra tajming i övergångar” fick vi av domarna.

Senare på dagen var det Flynns tur att tävla. Jag hade fått vinkla och planera om programet en del då planen är smalare än det är byggt för men det funkade fint. Valde att starta i vanliga kläder och bara sätta på mig svärdsfästet ovanpå en tröja då tävlingskläderna både är väldigt varma (och Haninge är en mkt varm hall att tävla i) och jag inte gärna nöter på dem i onödan.

Avslutet. En något mer nedtonad klädsel denna gång 🙂

Flynn var het men oj så bra positioner han höll trots att han var mer laddad än optimalt. Så roligt att känna att vinterns jobb visar att vi är på rätt väg! Han var väldigt glad i att få starta igen och vi hade mycket roligt.

”Där satt den!” springer av med Flynn efter programmet.

Flynn fick strålande betyg och landade på 28,40! Grym start på tävlingsåret! ”Väl genomtänkt program med bra tajming till musiken. Otroligt snygga positioner! Vältränad hund som levererar, härligt att se!” respektive ”Superbra tolkning, tajming, övergångar och variation” fick vi av domarna.

Stolta grabbar!

Så Flynn vann sin klass och Fisken tog ett uppflytt (kom 10:a av 27 startande). En finfin tävlingsdag då jag dessutom hade nöjet att se flera av mina kompisar prestera fina program med sina hundar. It feels good to be back!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *