Flynn kvalat till AFEC

Igår spenderades dagen på Uppsala BK där jag först dömde alla freestyleklasserna på morgonen och sedan tävlade heelwork med Fisken och Flynn på eftermiddagen. Dagen bjöd på ett milt sagt omväxlande väder: regn och sol om vart annat och bitvis satt jag i fleecejacka och dömde och bitvis i t-shirt. Kvalmigt och tryckande stundtals och jag undrar om inte det kvava vädret spelade in när rätt många hundar kändes lite sega och inte riktigt ”på”?

Vi hade en stor klass ett i frestyle att döma och sedan ganska små klasser i tvåan och trean. Det skiftar verkligen mycket mellan tävlingarna hur stora startfälten blir. Man vill ju att så många som möjligt ska upptäcka sporterna och tävla men som domare (och som tävlande) är det ju samtidigt skönt när klasserna inte blir för stora.

Fiskens klass gick först av heelworkklasserna. Han var lite mer splittrad och lättstörd än han var i Jönköping men kändes ändå på det hela taget fin och väldigt go och minglig vid sidan av. Jag hade önskat mera tryck inne på planen men vi är helt klart på rätt väg även om det ännu är långt till målbilden. Men han satte hela programet med bara en kort tapp och bitar av det var riktigt fina.

Position 5. Den gör han i dagsläget bättre än 1.
Position 3, för tillfället Fiskens favorit tror jag.
Duktig Fisk! Anstränger sig för att jobba i sidostegen, de är bra på gång!
Position 7. Vi har haft fem olika positioner i Fiskens klass 1 program.

Detta hade jag bestämt skulle få bli Fiskens sista start i klass ett, efter den här tävlingen är det träning som gäller och sen får vi se när det känns rätt att låta honom gå upp i klass två. Jag har inte bråttom med Fisken, han ska inte tävla klass 3 i år och vi har därför inga planer på att jaga efter titeln Årets Nybörjare i heelwork heller. Kan vi tävla några klass två i höst/vinter så är det galet mycket bättre än jag vågade hoppas på så sent som för några månader sedan!

Roligt nog så fick vi avsluta klass ett tävlandet med att stå på pallen igen! Fisken fick nämligen fina 25,10 och på det kom han trea i klassen! Så facit efter fem starter ger fem uppflyttningar och tre pallplatser. Duktig lillkille!

Fisken på pallen!

Flynns klass gick allra sist på dagen och jag kunde absolut varit mera skärpt som tävlingsförare men jag hade väldigt roligt under tiden jag var på planen och det hade Flynn också. Jag tror att jag gav honom fel signal på ett ställe för han slände in en gammal övergång som jag tagit bort ur programet och på ett ställe busade han lite med mig och la till en egen krumelur men över lag satt det riktigt fint.

Flynn, attityd är bara förnamnet! Kolla benen, han anstränger sig till max!
Förra helgen tävlade man i fleecejacka, denna helg i t-shirt!

Flynn knep förstaplatsen på 26,55 poäng och kvalade därmed också in till AFEC på MyDog i januari. Nu ska vi ha en längre tids tävlingsvila då vi bara ska träna.

En lycka varje gång man får stå på pallen ihop med sin bästa tränings- och tävlingskompis.

Jag roade mig med att räkna ut att detta blev Flynns 36:e CERT i heelwork. Det är lika många som antalet gånger han startat i klass 3 🙂

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *