Ny parkourtitel för Fisken!

Yes, vi hade fått med allt som vi skulle på filmerna! Fick precis besked via mail att Fisken uppnått sin Novice Dog Parkour titel, certifikatet kommer lite senare.

Det är alltså via IDPA International Dog Parkour Association som de här titlarna tas och info om dem och hur man gör finns på https://www.dogparkour.org/home .

Parkour kan tränas över allt, i skogen eller i stadsmiljö.

Nästa steg för Fisken blir Intermediate Parkour Dog Title. Då ska han bland annat hoppa upp på ett rörligt underlag, krypa under ett hinder, visa stimuluskontroll att han kan skilja mellan signalerna för att hoppa upp på ett hinder och att ta sig under samma hinder, han måste kunna utföra ”gap jump” (hoppa från ett hinder till ett annat med lägst hundens kroppslängd mellan dem), runda tre olika föremål, sändas att hoppa upp på föremål på avstånd, backa upp på föremål mm. ”Creativity” utökas till att man utför fem olika DP-beteenden på ett och samma hinder och ”sequence” utökas till att man ska utföra fem olika hinder (med olika beteenden på varje) i en följd.

Vi får se när vi hinner med att träna och filma allt men på sikt så är tanken att han ska få ta alla titlarna eftersom jag tycker träningen varit jättebra för hans självförtroende. Och så är det galet roligt faktiskt, särskilt detta att man tvingas ut och leta upp nya miljöer och nya hinder hela tiden!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *