Sista förberedelserna

I morgon kommer Fajt! Det ska bli så roligt att se hur mycket han vuxit och utvecklats på de här två veckorna sedan sist vi träffade honom! Har fått mängder av fantastiska bilder och filmer från Jonna men i morgon är det dags att träffa honom live igen, längtar!

Fajt! Foto: Jennifer Andersson

Jag har försökt klura på vad jag borde fixa i ordning nu innan valpen kommer men inser att i ett hem med flera hundar som vårt så är ju det mesta redan ”hundanpassat”. Det var större skillnad den gången för länge sedan när första lilla valpen skulle komma. Nu finns liksom redan en uppsjö av leksaker, skålar, bäddar, koppel, halsband, selar och träningsprylar som hundarna ärvt efter varandra, i alla fall så länge de varit små och inte vuxit klart än.

Men en rolig sak som jag gjorde var att sätta ihop Fajts första träningspärm. Jag klurade på några olika saker jag kommer vilja ha koll på nu i början och så skapade jag försättsblad som jag sedan lamminerade och satte in i en vanlig A5-pärm. Bakom de bladen kommer det sedan sitta vanliga linjerade papper att fylla i små anteckningar på. Jag har testat massor av olika träningsdagböcker genom åren men är mest förtjust i detta systemet eftersom man så lätt kan byta ut, lägga till eller ta bort de bitar som inte längre känns aktuella. En träningsdagbok är ju ett levande dokument, inte en slutversion!

Några av de sakerna jag tänker att jag vill hålla lite koll på nu i början.
Senare i livet blir det säkert andra saker och då skapar jag andra flikar för det!

En annan lite rolig sak som jag gjorde är att samla ihop ett gäng olika leksaker av olika typer i en liten låda och när vi så småningom har lekt med alla dem så har vi lekt med 12 olika slags föremål. Inte precis viktigt men lite skoj!

Fajts leklåda.

En sak till har jag faktiskt gjort: diskat alla gamla aktiveringsleksaker jag har och plockat ihop ett gäng olika sånna som han ska få prova på.

Inser att vanliga hundböcker inför valpköp mer fokuserar på rumsrenhet, inte bita på möbler osv. Men alltså… sånt lär sig hundar av bara farten när de mognar. Att leka och att undersöka saker, DET borde det läggas större vikt vid istället tycker jag 🙂

Valp på väg! (Foto Jennifer Andersson)

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *