Fajt 12 veckor gammal

Öronen lever sitt eget liv men mer upp än ner!

Ja, eller nu är Fajt 12,5 vecka eftersom jag varit lite dålig på att blogga. Han har hunnit varit hos veterinären för att bli vaccinerad och då passade jag på att väga honom. 8 kg Fajt!

Busenkelt för en parkourvalp att sitta på en våg!

Ska bli roligt att se hur stor han blir så småningom. Jag hoppas på något ”mellan Fisken och Flynn” i storlek. Man vet ju sällan med en BC riktigt var de landar. Grövre än Fisken lär han i alla fall bli och jag skulle tro högre också.

Hela syskonskaran 12 veckor gamla!

Fnissar lite när jag ser bilden på syskonen, Fajt är mer lik Flynn (och min tidigare Zin) än sina syskon i utseendet. Tror den valpen hade bestämt sig tidigt för var han skulle hamna haha!

Under sin 12:e vecka har Fajt utöver veterinären fått vara på lite mer miljöträning inne i Mariefred och så åkte vi och tränade ihop med en av mina landslagskompisar i freestyle. Jag är imponerad av hur Fajt tränar i nya miljöer! Känns som vi fått fina grunder där att luta oss mot när hormonerna sedan kommer att spöka framöver.

Kan se allvarlig ut!

Han har också firat sin första midsommar. Vi var bjudna på middag hos våra kompisar Mats och Charlotte och deras unghund rottisen Nyota. Fajt får dock bli äldre och större innan de kan umgås, valpar och unghundar är sällan lyckat (särskilt inte med så pass stor storleksskillnad) eftersom unghundar fortfarande leker vilt och klumpigt. Så Fajt fick hänga med oss på verandan och Flynn och Nyota fick busa ihop i trädgården istället. Lugnare för alla 🙂

Jag har insett att lösningen för att få kolla på film i lugn och ro på kvällen är att ha en färdig Kong fylld med mat till Fajt. Kör hans vanliga torrfoder som jag blöter upp och mosar in i Kongen och lägger i frysen. Då tar det ett bra tag för honom att få ut allt! Extra bra nu när värmen plötsligt slagit till dessutom. Skaffade en snuffelmat åt honom också men den tycker jag gick mycket snabbare för honom att avverka (han har en grym nos!) så Kongen är hitills oslagbart bäst. Nöjd valp, nöjd matte!

Avslutar med en liten film på några övningar vi gjort denna vecka: runda föremål och balansera. I övrigt har vi tränat lite trix. Har tänkt komma igång med lite mera nosövningar också, kanske borde vara nästa veckas plan, vi får se!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *