Första mötet med hjortarna

Idag hade Fajt sitt första riktiga möte med något större vilt: hela hjortflocken här hemma for iväg en bit ifrån oss när jag promenerade med alla tre hundarna. Flynn och Fisken har ju sedan länge lärt sig att vilt = sök upp matte (så kanske du får något smaskigt) och nu fick Fajt sin första lektion i detsamma.

Ingen bild från skogsturen så det får bli en ifrån glasscafét istället.

Fajt han knappt fundera över vad som skedde när hjortarna drog iväg utan snurrade runt och vände upp mot mig direkt när han såg att Fisken gjorde det och sen hade vi ett långt godiskalas allihop. Under tiden hörde vi hur flocken brakade vidare en bit till genom skogen. Perfekt första möte med större vilt! När Fajt fått smaska i sig en massa godis traskade vi sedan vidare som om inget hänt och han var noll intresserad av att kolla upp vart hjortarna tagit vägen.

Det här är bara en av alla anledningar till att jag tycker att man verkligen ska gå skogspromenader med sin valp. Självklar ska de inte ut och träna hårt eller anstränga sig, men jag tar med dem i skogen direkt de kan haka på mig. I början bara små pytteturer och sedan längre. Både för att det ger valparna en otroligt fin grund i hur de ska använda sina kroppar när de får gå i terrängen (tvärt emot vad koppelpromenader längs vägar gör), men inte minst för att det är så mycket lättare att lägga bra grunder till att se, höra och känna doften av olika vilt när valpen är riktigt liten, mot att försöka skapa rätt träning där med en hormonstinn unghund.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *