Fajt 16 veckor!

Tiden går fort! Nu är lille Fajt 16 veckor gammal och han har hunnit med en del sedan sist jag skrev i bloggen: varit på sin första husvagnscamping och vunnit sin första tävling.

Vi hittade en rolig liten trixtävling online hos KaDogz där det fanns en valpklass för de riktigt små där det var förutbestämt att man skulle visa upp följande moment i en kedja: tass, tass på fot, runda föraren, sitta kvar 4 meter, nostarget + valfritt trick i valfri ordning. Det lät lagom för Fajt (14 veckor gammal) så vi filmade och skickade in och vann! Roligt! Jättefin rosett och en finfin leksak som han gillade!

Kolla, som värsta mästerskapsrosetten! Snygg!
Fajts lilla bidrag 🙂

Sen har han fått hänga med mig när jag åkte och höll kurs ”Boot Camp tränarskills” hos Väsby BK. Jag och Krille bodde i husvagn på klubben så vi han umgås efter kursen var slut. Fajt fick passa på att träna på en ny plats och han fick prova att springa genom agilitytunnlarna vilket var jättekul tyckte han.

Sen fick han ju självklart öva på den viktiga grundfärdigheten att stå högst upp på pallen! 😉 Aldrig för tidigt att lägga en bra känsla för det haha!

Fajt är bra på att posera!
Somnat mitt i leken.

Nu är han ju 16 veckor och den klassiska spökåldern brukar dyka upp när de är ca 4-7 månader. Jag tycker inte han varit direkt spökig än men däremot märks det att han kommer att börja byta tänder! Herregud vad det kliar i munnen! En framtand borta hitills så det har väl precis startat. Det är skönt att veta att både gnagandet och de olika perioderna de ska igenom faktiskt är helt normala och att det så småningom står en klok hund (igen) på andra sidan av stöket.

Vi har satt igång positionsträningen nu och jag experimenterar med att träna in positionerna via fooddrive. Nåja, EN variant ev fooddrive ska man nog skriva eftersom jag snabbt insåg att det fanns rätt olika varianter även där (så klart!) precis som inom all annan träning. Känns hur som helst som ett roligt projekt att ha kommit igång! Jag tänker INTE stressa med hur snabbt han ska vara klar att tävla, det kommer tiden utvisa.

I övrigt har vi tränat lite tricks och grundfärdigheter och vips kunde Fajt tillräckligt för att ta intermediate trick dog så nu kan han stoltsera med den titeln med:

Nu i helgen är jag LEDIG och vi ska på söndag träffa Fajts syskon + några halvsyskon! Så roligt det ska bli!

På jobbfronten har det varit fullt upp med olika kurser både borta och här hemma och så har jag fått ut min första onlinekurs i rallylydnad:

FRÅN BAKDELSKONTROLL TILL BACKA:
“Vem vill inte ha ett snyggt backande och en hund med bra bakdelskontroll!? Lär dig hur du får en hund som aktivt styr sitt backande och är följsam mot förarens rörelser. Kursen beskriver rallylydnadens moment 309 Tre steg bakåt, men du kommer ha nytta av de här kunskaperna i många moment -och många hundsporter!”

Du hittar mer info om den kursen och mina andra onlinekurser här: https://edume.se/utbildare/3vallare/

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *