Fajt 1 år!

Igår fyllde Fajt ett år. Tänk vad tiden går fort! På sätt och vis känns Fajt äldre, i alla fall i träningen där han är väldigt fokuserad. Samtidigt så har han inte börjat lyfta riktigt på benet än så i andra avseenden är han valpig 🙂 Sluta att bita sönder prylar tycker han inte heller att man behöver göra bara för att 1-årsdagen passerat… Grymt jobbig och grymt rolig, det är Fajt det! Jag älskar honom otroligt mycket, han känns verkligen som precis rätt hund för mig även om jag svär och får gråa hår av allt han hittar på.

Efter ett av sina hyss designade jag detta halsband (som Valley Dogs tog fram) 🙂

Det är ju ett konstigt år han vuxit upp under med pandemin. Svårt att träna ihop med folk, svårt att hitta bra kurser och inga tävlingar att miljöträna på. Jaja, det vi har gjort tycker jag har utvecklat honom åt rätt håll i alla fall. Han har varit med och demat en del på mina egna kurser och det har han gjort jättefint.

Jag brukar generellt sett debutera sent med mina hundar. Inte så att det är någon uttalad strategi utan det har mest blivit så. Med Fajt har jag känt mig rastlös. Jag vill tävla NU. Tänkte först att det var för att inga tävlingar fanns men så kom jag på -Fajt är faktiskt första valpen på många, många hundar som kommit in i huset EFTER att min tävlingshund gått i pension. Alla tidigare har kommit då jag haft en -eller två- hundar mitt i sin tävlingskarriär. Hm… kanske är jag inte så bra på att vänta, kanske har jag bara tidigare varit för upptagen för att stressa ut tidigt med en valp!? 🙂

Nåja. Nu är det pandemi och även om Fajt nu har åldern inne så finns det inget vi kan starta i ändå. Det vi har gjort istället är att vara med i lite onlinetävlingar och utmaningar. Idag fick vi tex svart på vitt att vi gjort två 100p-rundor i nybörjarklass rallylydnad online, roligt! Han har också varit med i två noseworkutmaningar (olika uppgifter man ska rigga och filma) och just nu sitter vi och väntar med spänning på resultatet från Fajts första lilla onlinedebut i heelwork to music. Det är skoj att det finns onlinetävlingar när inget annat finns! Sen kör vi en trickutmaning också. Men å vad jag längtar till den dagen vi kan tävla på riktigt.

Så här såg förresten Fajts första rallybana ut:

Så, vi har i alla fall gjort ett HTM-program, vi har kört rally och vi har fortsatt med nose work och specialsöket. Tränat mera trix har vi också gjort. Nu får vi se om vi hittar någon mer rolig onlinetävling som passar eeller om det bara blir träning. Vågar ju inte riktigt tro på att vårens riktiga tävlingar kommer att kunna köras men HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS.

Jag är i alla fall galet glad att jag fick tummen ur och faktiskt köpte Fajt. Jag tvekade länge om jag skulle ha en hund till men herregud så mycket tråkigare det här senaste året hade varit utan en vild galen hund som kräver att man slutar grubbla över pandemin! Tack för det Fajt!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *