Fajts första CERT

I helgen var det dags för Fajt att debutera i klass 3 HTM. Tyvärr hade jag blivit rejält sjuk en vecka innan så uppladdningen var minimal -Fajt fick vila och jag låg halvdöd på soffan typ… Men vi valde att åka ändå. Tänkte att om inte annat så får jag en chans att belöna honom i tävlingsmiljö. Krille skjutsade så jag kunde sova i bilen upp till tävlingen.

Första starten var jag trött och vimsig men Fajt kändes genomgående fin och jag tror vi satte programmet utan stora missar. Däremot har han inte alls samma finish än i positionerna och ffa övergångarna på tävling som på träning. Det är fortfarande svårt att helt släppa det som sker runt omkring för unge herrn 🙂 Jag var hur som helst galet nöjd med att vi tog oss igenom från start till slut på tävling första gången vi startade klass 3.

Det visade sig att Fajten gått bättre än jag riktigt fattat för vi fick hela 25.65 poäng och CERT! Wow! Jag hade hoppats på det men vågade inte riktigt tro det utifrån dagsformen hos mig.

Efter det velade jag om jag skulle stryka oss från andra starten eller ej. Tänkte att både Fajt och jag hade överpresterat i första starten. Men beslöt mig till slut att starta ändå. Fick dock snabbt inse att både hund och matte var för vimsiga så jag diskade oss rätt fort och passade istället på att lekbelöna honom en massa innan på planen. Körde ett par kedjor ur programmet med lek och det kändes som han fick en fin minnesbild av tävlingen på det sättet. Fajt är fortfarande så ung och orutinerad att det absolut viktigaste är att kontinuerligt betala in på attitydskontot!

Nu har vi två tävlingar till inplanerade under mars, sedan blir det ett litet break innan vi kan starta igen så efter att mars är slut ska jag utvärdera vår starter och sen planera resten av våren/sommarens träning och tävlande utifrån det.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *