Fajt är champion & distriktsmästare!

I söndags var vi i Flen och tävlade rallylydnad. En tävling där man inte bara kunde göra tre starter i mästarklass utan där även 2023 års distriktsmästerskap för Sörmlandsdistriktet skulle avgöras.

Tre banor var igång samtidigt med olika startgrupper. Vi startade först på bana B. En klurig men rolig bana med dubbla uppsättningar av alla momenten. Jag kände mig spänd och hittade inte riktigt rätt tävlingsfokus själv men vi jobbade oss igenom banan fint fram till ett missat moment (runda kon, Fajt missförstod mig, jag borde nog tänkt bättre på min linje) och sen fick vi några små-avdrag. Landade på 85p och på det kom vi 6:a. Fajt kändes helt OK och jag tänkte att om jag själv nu skärper till mig så kan vi säkert göra bättre ifrån oss på nästa bana.

Banan vi startade på efter det var bana A, där distriktsmästerskapet skulle avgöras. En varierande och rolig bana med några bra utmaningar. Nu hade både Fajt hunnit landa mer i miljön och framför allt hade jag hittat mer tillbaka till rätt mentala inställning innan. Lös uppgiften! Sagt och gjort, med en helt annan känsla klev vi in och oj så bra det gick! Lugnt, tydligt och med en glad och följsam Fajt. Jag bara jublade när vi gått av för det här kändes såååå bra!

Det skulle visa sig att resultatet även följde känslan -100p! Vips hade vi tagit vårt tredje cert och Fajt var CHAMPION! ”Nu får han göra precis vad han vill på sista banan, nu har vi gjort det vi kom hit för!” sa jag till kompisarna vid sidan av banan. Med 100p så kunde vi ju vinna distriktsmästerskapet också! Men det skulle vi inte veta förrän alla hade gått så det var bara att vänta in de resterande startgrupperna tills sista ekipaget gått i mål. (Om flera ekipage landar på samma poäng på DM blir det skilje heat med en ny, kortare bana.)

Under tiden blev det dags för oss att starta på sista banan, bana C. Jag trodde Fajt skulle börja bli trött men han var busig och glad medan vi väntade på vår tur så jag fick känslan av att ”Det här kan nog gå bra det med bara jag skärper mig”. En rolig men inte så tekniskt svår bana, vi borde kunna göra något bra av den. Kändes bra medan vi körde och det visade sig hålla till 100p igen! Två 100-poängsrundor på samma dag! Wow!

När alla hade kört visade det sig att Fajt inte bara blivit champion utan även DISTRIKTSMÄSTARE 2023! Så jäkla roligt!!!

Fajt låg och sov i bilen så han slapp vara med på prisutdelningen.

Nu har vi några tävlingar till inbokade och jag har fått ett bra kvitto både på saker vi kan och sådant som vi ska slipa vidare på. Ffa är det väldigt, väldigt roligt att vara igång och tävla igen!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *