En intensiv tävlingshelg

I helgen gjorde vi inte mindre än fem starter i mästarklass i rallylydnad. Första tävlingen var på Eskilstuna Hunddressyrklubb som arrangerade en trippeltävling. Tre banor igång samtidigt med fasta startgrupper = supersmidigt och lätt att följa och planera som tävlande! Otroligt rolig tävling med go stämning.

Första starten var en tekniskt klurig men väldigt rolig bana. Jag kände att jag var inte riktigt skärpt nog att göra den helt rättvisa men vi tog oss igenom ända fram till näst sista momentet där Fajt missuppfattade en inkallning och höll på att komma in på fel sida. Vi landade på 95p.

Andra banan kändes bra men Fajt var lite mera svårstyrd och jag svajade nog på linjen för jag fick en del förarfel. Sen tyckte Fajt det var knepigt att springa på inkallningen nära domaren (vi har ju slitit en del med att han inte är helt bekväm med att utföra moment för nära domarna) så där fick vi också avdrag men landade på 93p.

Sista banan var jag revanschsugen! Nu jävlar! Kändes som en banan som vi borde kunna sätta höga poäng på. Allt flöt på bra, bara en liten tvekan på ett moment som gav en -1 BRIS och vi landade på 99p och kom 3:a! Väldigt nöjd med att Fajt orkade hålla ihop tre banor efter varandra med rätt mkt störningar runt om.

Dagen efter var det en dubbeltävling i Uppsala. Vi var nog rätt trötta både Fajt och jag får jag erkänna och jag lyckades inte helt hitta rätt fokus själv. Mentalträning är färskvara och det är skillnad på att köra med en hund som man tävlat ihop sig med genom många år. Fajt och jag letar fortfarande vårt sätt att göra saker på, det är spännande och utvecklande men ännu inte stabilt! Det gör mig också tröttare när jag ännu inte har riktigt lika tydliga rutiner att luta mig mot under tävlingsdagen.

Första banan ville Fajt av någon anledning inte runda mig så första momentet gav -10p. Jag tänkte ”bit ihop och öva dig på att sätta resten” så vi körde på med fokus att göra det så bra vi kunde. Många bitar på banan satt riktigt fint även om jag märkte att Fajt var mer störningskänslig nu än dagen innan. Åter igen ett litet avdrag på en sen inkallning och sen ett retligt islag i ena hindret (man kom i långsam marsch fram vilket kanske bidrog, det har vi nog missat att öva på) gjorde att vi landade på 84p.

Bana två hade Fajt en massa fina detaljer på och nu jobbade han fint med många moment att utföra nära domarna. Däremot tappade han en kort stund fokus helt av nyfikenhet på något långt utanför banan vid ett moment och jag var inte bättre jag utan höll på att kliva ifrån honom utan att säga att han skulle sitta kvar. Där fick vi ett förarfel -3 men resten av banan satte vi felfritt så vi landade på 97p. Kändes som en skön upphämtning efter en mycket svårare dag.

Så på en helg har vi tagit fyra nya cert och så har vi höjt vårt snitt.

Hemma har jag skrivit en utvärdering utifrån de rubriker vi prioriterar nu: ”Attityd” (Fajts & min egen), ”Mina uppgifter” (hur skötte jag mig på banan) och ”Ta med mig i träningen” (saker jag noterat att vi måste öva mer på). Jag är väldigt nöjd över att helgens alla konskick, sidosteg och backanden funkade fint, däremot ser jag andra moment där jag behöver se över mina signaler och få dem tydligare och så behöver jag fortsätta att slipa på att vara ännu mer distinkt i hur jag rör mig.

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *