Fajts SM-debut

Då har Fajt debuterat i mästerskapssammanhang! Lite festligt så är det också precis 10 år mellan min egen debut på rallylydnads-SM (2013 i Skåne med Fonzie). På årets SM startade 100 stycken och de 30 bästa skulle gå till final.

Årets SM i lydnad och rallylydnad arrangerades av Kungsörs BK och hölls på Centralvallen, en stor idrottsplats i Kungsör. Jag tycker arrangörerna hade fåt till det väldigt bra med hur de disponerat området, allt kändes nära och lätt att överblicka och stort plus för flera olika matställen! Fina banområden och bra uppstyrt med tältplatserna. Extra plus för foto-hörnan och en scen för prisutdelningen och att invigningen hölls på torget vilket kändes lite festligare än när det bara är lite anonymt på en klubb.

Torsdagen var det veterinärbesiktning, lottning & invigning. Vi satte upp vårt tält och hundarna fick bekanta sig lite med området. Däremot valde jag att inte ha med Fajt i paraden till invigningen på torget eftersom jag gissade att tre eller förhoppningsvis fyra dagar mitt i allt ståhej skulle vara tröttande nog. Krille stannade kvar vid tältet med Fajt och Helge vilket var skönare för dem. Vid lottningen drog jag nummer 90 så jag skulle starta efter lunchen bägge kvaldagarna.

Fredagen var första kvaldagen. Jag skulle starta på ”gul” bana. Fajt tyckte det var svårt med miljön men kämpade på bra och vi satte banan utan någon felövning men med en del mindre missar. Insatsen skulle visa sig räcka till 189 poäng vilket gav oss tredje bästa resultat på den banan den dagen och totalt delad 16:e plats första kvaldagen.

Lördagens kval tyckte jag Fajt kändes bättre vid uppvärmningen även om han fortfarande visade att han tyckte miljön var svår. Vi kämpade på nu på ”blå” bana och fick ihop 188p. När resultaten för fredagen och lördagens kval lades ihop visade det sig att vi låg på 12:e plats och vips var Fajt klar för final i sitt första mästerskap! Så roligt!

Söndag, finaldag. Fajt var rätt trött vid det här laget men jag tycker att han kämpade på så gott han kunde. Vi missade ett konskick men slutresultatet landade ändå på en 18:e plats i finalen vilket jag är grymt nöjd med! Målet för i år var ju bara att ta championatet, att ta sig till SM och sedan till final är bara en bonus.

Nu lägger vi årets SM bakom oss och planerar framåt!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *