Pratat trickträning i Hundsport & tävlat HTM

I torsdags hade jag besök av reporter och fotograf från Hundsport som kom för att göra ett reportage om trickträning! Fajt (och Helge) fick dema olika tricks och så pratade vi länge om varför trickträning är så nyttigt helt oavsett vad man i övrigt gör med sin hund.

Fajt fångar en kastad ring för att sedan trä den på pinnen.

Det ska bli så roligt att se när reportaget kommer ut. Jag hoppas att det kan inspirera några att sätta igång och börja träna! Vi som redan är tränings- och tävlingsnerdar är ju faktiskt en rätt liten del av hundägarna. De flesta har ju hunden ”bara” som sällskap och även om många rena sällskapshundar lever aktiva liv så finns där många hundar som skulle må bra av att få använda både sin kropp och sitt huvud mera. Inte minst gamla hundar eller hundar som genomgår en lång rehabilitering mår toppen av trickträning. Allt kan ju anpassas efter hundens förmågor. När Fajt opererade bogen som ung, tränade vi många lugna rörelser. Det kunde vara att vrida huvudet åt olika håll, sätta nosen mot rätt finger på min hand, lyfta tassarna på olika sätt mm. Tricks är verkligen inte bara snabba, flashiga rörelser!

Bra övning för Fajt att jobba med en fotograf som störning!
Tassar på mattes fötter.

Dagen efter åkte vi till Töllsjö för att hälsa på min bror i samband med att jag skulle tävla i Ulricehamn på lördagen. Två starter i HTM med Fajt. Det var en väldigt trevlig tävling och så roligt att träffa freestylefolk igen!

Fajt skötte sig jättebra. Minus några små grejer så satte vi programmet riktigt bra med fina positioner och framför allt en riktigt fin attityd hos Fajt. Det känns verkligen som det gått åt rätt håll det här året!

Vi landade på 26,80 respektive 26,70 poäng och på det kom vi tvåa i bägge starterna! Så roligt! Vi höjde därmed vårt snitt till SM också.

Snygga rosetter i Ulricehamn!

Anna Larsson

Att utbilda nyblivna hundägare eller finslipa tävlingsekipage tycker jag är mycket roligt och givande. Jag håller både kortare kurser och längre utbildningar inom många olika ämnen som rör hundar och hundträning. Träningen ska vara rolig och effektiv och ge hund och hundägare ett roligare liv tillsammans!

Reader Interactions

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *